Leta i den här bloggen

måndag 6 februari 2012

Måndagsbrev 6 februari 2012

I Agenda i söndagskväll var det en debatt om a-kassan och arbetslösheten mellan arbetsmarknadsminister Hillevi Engström (M) och vice ordförande i arbetsmarknadsutskottet Ylva Johansson (S). Det gick en tydlig linje mellan regeringens och Socialdemokraternas syn på detta.

Arbetsmarknadsministern företräder en politik som leder till att fler människor ska komma i arbete och inte behöva leva på stöd. Alliansregeringen har under sina fem år medverkat till att fler människor har kommit i arbete och kunnat lämna utanförskapet. Detta har regeringen lyckats med trots finanskrisen 2008 och den nya ekonomiska krisen.

Socialdemokraternas arbetsmarknadspolitik skulle slå hårt mot människor som står långt utanför arbetsmarknaden, exempelvis vill S fördubbla arbetsgivaravgifterna för unga som skulle få effekten att färre vill anställa. Socialdemokraterna för en politik som går ut på att det är med hjälp av bidrag och stöd som ska lösa problemen på arbetsmarknaden. Denna politik har Sverige prövat under Socialdemokraternas regeringsinnehav utan framgång.

Regeringens politik har bidraget till fler jobb och det är med denna politik som Sverige kan utvecklas till ett land där det skapas jobb.

BTH
De senaste dagarna har det förts en debatt i media om BTH (Blekinge Tekniska Högskola). Självklart ska vi slå vakt om vår högskola och att den utvecklas. BTH har visat att högskolan är på framkant med satsningar på det hållbara samhället. Och med den forskning som bedrivs på BTH vill jag påstå att vi ligger i framkant. Det är många företag inom IT-sektorn som blivit verklighet med den forskning och utbildning som bedrivs på BTH. På samma sätt kommer det att ske inom miljöområdet.

Vintern
Den här helgen har verkligen vintern slagit till mot oss i Sydsverige med minus grader ner mot 20 grader. Det är tur att det inte har blåst också. Vi ska vara glada över att det inte kommit de snömängder som det gjort på vissa ställen i vårt avlånga land. Kommunens utgifter för snöröjning har inte gått i taket och det är tur.

Carl-Göran Svensson
Kretsordförande
Karlskrona Moderatkrets

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar