Leta i den här bloggen

måndag 20 februari 2012

Måndagsbrev den 20 februari 2012

Trafiksituationen vid Bergåsa station är i dag inte acceptabel för någon – bussar, bilar, tåg, cyklister och gående slåss alla om utrymme. Bergåsa centrum måste göras mer attraktivt och trafiksäkert för alla, såväl för boende, trafikanter, besökare och företag som verkar i den delen av vår kommun.

I onsdags i förra veckan var det ett samrådsmöte med cirka 30 personer närvarande, som diskuterade förslaget hur Bergåsa centrum bör utvecklas avseende infrastrukturen i området. Förslaget i korthet innebär att det byggs en bro vid Wämöskolan, dubbelriktning av Ekorrevägen samt en bro vid Annebo. Av synpunkter som framkom under mötet kan man utan vidare konstatera att det fanns en bredd majoritet för att göra förändringar.

Efter mötet kom det fram en man till mig och tyckte att vi skulle jobba för att ta bort höjdskillnaden mellan stationen och ingången till Wämö Center. Enligt hans uppfattning är det många äldre och människor med funktionshinder som kommer med kollektivtrafiken till Bergåsa station. Genom att öppna upp en liten tunnel från stationen in till kulvertsystemet på sjukhuset skulle det underlätta för många. Detta verkar vara ett intressant förslag som jag ska ta med mig och undersöka möjligheten att utföra. Inkom gärna med fler idéer om hur vi kan göra Bergåsa bättre för alla.

Stadsutveckling
Nu är det dags att ta nya tag för att förnya stadsutvecklingen på Trossö. Det har lagts förslag om att förändra Ronnebygatans östra del. Detta är säkert ett intressant förslag för att öka tillgängligheten där. Men vi har lite kvar att göra på Stortorget enligt min uppfattning.

I höstas var det ett informationsmöte som kommunen anordnade i Tyska kyrkan. Av den diskussion som fördes där finns det en mycket bred majoritet för att utveckla Stortorget. Min uppfattning är att vi ska göra en stensättning kring Karl den 11:e statyn, med en yttre cirkel av gräsbeläggning och blomsteruppsättningar. För att alla ska bli nöjda anser jag att vi gör fyra ingångar till statyn, en från varje väderstreck. Det påstås att det redan i dag finns en gömd stensättning runt statyn och om så är fallet anser jag att detta är lätt att fixa.

Markanvisningstävling
I fredags släppte Kruthusen markanvisningstävlingen för Rosenholms udde. Det är nu upp till företag/entreprenörer att lämna in förslag på hur denna udde ska utvecklas. Det är ett spännande område nära havet och en del av angöringen till Karlskrona från väster. Du som vill hämta underlag kan göra det på www.kruthusen.se

Internat i helgen
Förbundsstyrelsen har i helgen haft ett internat där vi bland annat fått redovisning av vårt äldreprojekt som genomfördes under hösten 2011. Vi kommer nu att sammanställa och komma med förslag på förändringar. I Karlskrona har vi tillsatt en särskild arbetsgrupp som ska jobba med frågan.

På lördagseftermiddagen startade vi upp ett nytt projekt ”att växa upp i Blekinge”. Under våren och sommaren kommer vi hälsa på hos en mängd sanningssägare och ställa nyfikna frågor till barn, föräldrar och verksamhetsutövare.

På www.nyablekinge.se kan du fortlöpande följa projekten, lämna frågor, synpunkter och få information hur det är och hur det kanske ska bli att växa upp i Blekinge.

Carl-Göran Svensson
Kretsordförande
Karlskrona Moderatkrets
--------------------
Läs mer om förslaget angående Bergåsastation: http://www.karlskrona.se/sv/Bostad--miljo/Planer/Detaljplaner/Aktuella-detaljplaner/Detaljplan-for-del-av-Karlskrona-512-m-fl-Bergasa-Bergasa-station

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar