Leta i den här bloggen

fredag 13 januari 2012

Måndagsbrev den 9 jan 2012

God fortsättning på er alla! Nu har ännu ett år gått och vi har ett nytt år framför oss.

Under 2012 är det min förhoppning att vi till hösten ska vara klara med hur Rosenholms Udde ska utvecklas. I dagarna kommer det att skickas ut en markanvisningstävling, där företagen får lämna in förslag på hur udden ska utvecklas.

2012 ett spännande år
2012 kommer att bli ett spännande år. I vår kommun kommer det att hända många intressanta saker. Det bästa av allt, som vi vet idag, är att ABB kommer att utvecklas och nya jobb kommer till Karlskrona. Det är en jättesatsning som görs i Karlskrona. Under byggtiden kommer det att skapas en massa byggjobb. När bygget med kraftvärmeverket nästan är avslutat startar ett nytt projekt med många bygg- och anläggningsjobb.

Infrastrukturen kommer att förbättras under 2012. Arbetet med att rusta upp Emmabodabanan och spåret ut till Verkö är igång. Detta är en viktig investering för att öka trafiken med framför allt gods på järnvägen till och från Verköhamnen. Även kustbanan till Malmö kommer att vara avstängd för trafik för att det ska byggas mötesplatser. Det finns också planer på att bygga om Bergåsa station under denna tid som järnvägen är stängd.

Vi har ett stort antal byggprojekt som måste påbörjas i Karlskrona, framför allt Pottholmen och Västra Backabo. Sedan finns det självklart ett antal mindre projekt som planeras i närtid.

Det finns kritiker som tycker att inget händer i vår landsända. Ovanstående projekt visar att Karlskrona expanderar, att företagen och staten tror på vår landsdel. Projekten som jag har nämnt som exempel är investeringar i miljardbelopp. Jag vill påstå att det inte är många kommuner av Karlskronas storlek som lyckats med detta.

Vänstern mer kommunistiskt
Lyssnade lite på Jonas Sjöstedt, den nye V-ledaren. Jag kan konstatera att i vänsterns Sverige är det staten som styr över medborgarna. Vänsterpartiet vill avskaffa bemanningsföretag, företag som många gånger har bidragit till att ungdomar får jobb. Istället är det kommuner, landsting och staten som ska ta över ansvaret för detta.

Att vi har problem med riskkapitalister som har ansvar för en del företag inom välfärden är väl känt. Vår finansminister Anders Borg har uppmärksammat detta och regeringen har för avsikt att komma med ändringar i lagstiftningen. Det hjälper inte att göra som vänstern vill och avveckla dessa bolag. Istället måste vi ändra på regelverket så det inte kan inträffa. Det finns alltid en risk att det händer saker inom vård och omsorg. Det kan inträffa i privata så väl som i kommunala verksamheter. Det viktigaste då är att det finns ett regelverk som motverkar detta.

Vänsterpartiets kongress tog även beslut att införa en obligatorisk partiskatt. Stödet till partikassan ska öka, bland annat genom att Vänsterpartiets riksdagsledamöter ej får ha en inkomst över 27 500 kr i månaden efter skatt. Även detta beslut påvisar att i vänsterns Sverige är det partiet som vet bäst vad pengarna ska användas till och inte den enskilde medborgaren.

Frågan är när detta förslag även kommer att gälla för medborgarna. Det börjar lika mer och mer det sovjetiska systemet på 60- och 70 talet. Men som tur var sprack detta i början av 90-talet och människorna kunde frigöra sig.



Carl-Göran Svensson
Kretsordförande
Karlskrona Moderatkrets

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar