Leta i den här bloggen

söndag 26 juni 2011

Måndagsbrev den 20 juni 2011

I veckan som gick var jag på styrelsekonferens med Blekingetrafiken, där vi gick igenom olika projekt och satsningar på kollektivtrafiken. Det var också en uppstart för den nya styrelsen. I mina tidigare brev har jag skrivit om att bussarna inte kör in i Ramdala samhälle. Jag hade en diskussion med Hans Jonasson om detta. Han kommer att se över möjligheterna till att bussarna ska gå in i samhället under lågtrafik mellan klockan 09,00 till 15,00. Det är möjligt att detta inte påverkar tidtabellen denna tid på dygnet. Avsikten är att det ska vara ett försök under hösten 2011. Som framgått av media under veckan och helgen finns det vissa ekonomiska problem med tågtrafiken från Karlskrona till Köpenhamn med DSB First. Det är allas uppfattning att situation måste lösas på ett sådant sätt så att resenärerna inte blir drabbade

Vägbulor
Idag har vi vägbulor på olika platser för att minska hastigheten på trafiken. De finns utanför skolor och på många andra platser. Min uppfattning har alltid varit att dessa bulor inte är bra för människor och fordon. Detta fick jag bekräftat av personal på Blekingetrafiken. Det måste finnas andra sätt att minska hastigheten och att trafiken anpassas till rådande förhållande. Man kan göra avsmalningar av en gata. Detta kan ske med blomlådor eller genom stensättningar. Vägbulor är ett föråldrat sätt att lösa detta problem. Tänk på alla dessa busschaufförer som sitter och studsar på sitt arbetspass. De kanske far upp och ner 15-20 gånger om dagen på en vägbula. Det måste bli en uppgift för dagens tekniker att komma med nya lösningar på detta problem.

Budget
I morgon tisdag är det kommunfullmäktige i Karlskrona. Femklövern lägger ett budgetförslag med bland annat 39 miljoner kronor till gymnasieskolan. Det finns satsningar på ett hållbart Karlskrona. Samhällsbyggnadsförvaltningen får pengar till att göra en fördjupad översiktsplan för skärgården. Vänstern lägger ett förslag om skattehöjning med 75 öre. Detta förslag löser inte Karlskrona kommuns problem. Vi måste fortfarande ha en låg skatt så att människor flyttar till vår kommun och att vi är en attraktiv kommun. Det kommer säkert att bli en spännande debatt.

Glad sommar
Detta är det sista brevet inför sommaren. Jag vill tillönska alla läsare av detta brev en trevlig midsommar och en skön sommar. Nästa brev kommer i mitten av augusti.

Carl-Göran Svensson
Kretsordförande
Karlskrona Moderatkrets

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar