Leta i den här bloggen

tisdag 17 maj 2011

Naturtomt på gamla affärstomten i Ramdala

Vid Ramdala Moderatförenings informationsmöte om utvecklingen av Ramdala samhälle i måndags kväll blev frågan om de senaste översvämningarna i byn en omdiskuterad fråga. Anders Jaryd, förvaltningschef på tekniska förvaltningen och Hans Juhlin, stadsarkitekt informerade om att kommunen kommer att installera nya pumpar med reservkraft för att klara av problemen med översvämningarna. Med detta tror man att problemet ska vara löst.

Frågan om vad som ska hända med den gamla affärstomten i Ramdala, som idag är en trist rivningstomt mitt i samhället, har fått sin lösning. Kommunen anlägger en naturtomt på platsen som ska användas av skolan i utbildningssyfte vilket mottogs positivt av de närvarande.

Hans Juhlin redogjorde för de utbyggnadsplaner som finns för samhället. Han tog upp frågan om att göra ett dämme mellan samhället och E22:an. Varför kan vi inte bygga ut vårt lilla samhälle med fler bostäder? Vi har idag 15 minuters resa in till centrum och bor på ett naturskönt område som fler skulle kunna bo på, var en kommentar.
Ett flertal av de närvarande ansåg att man kunde försköna samhället genom att plantera växter framför medborgarhuset.

Många förslag ställdes på hur man skulle kunna förbättra servicen i Ramdala. Idag går bussarna förbi samhället på E22:an. En del av dessa turer borde passera genom samhället. Blekingetrafiken vill öka bussåkandet, då måste också bussen gå genom samhället, ansåg man.

Andra krav som ställdes var att postlådan kommer tillbaka, att det byggs en vägbula och övergångsställe vid infarten till skolan för att säkra barnens skolväg. Vidare ansåg man att det borde sättas upp belysningsstolpar vid återvinningsstationen och på gångstråket mellan samhället och kyrkan.

Carl-Göran Svensson, ordförande i Ramdala Moderatförening, tog till sig diskussionerna och lovade att jobba vidare på de förslag som framkommit under kvällen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar