Leta i den här bloggen

måndag 4 april 2011

Måndagsbrev 4 april 2011

Under de senaste veckorna har arbetet pågått med att färdigställa ombyggnaden av Jämjö Torg. Det blir en stor ansiktslyftning av Jämjö centrum med nya blomstergrupper och ny stensättning. Det kommer också att finnas belysning i marken. För Jämjö blir detta och ombyggnaden av E22 genom Jämjö ett stort lyft. När man kommer in i samhället kan man tro att det är ett helt nytt samhälle.

Ansiktslyftningen är nödvändig för Jämjös utveckling. Jämjö centrum byggdes under mitten av 60-talet och det har ju skett en hel del sedan dess. Ska landsbygden och de små orterna utvecklas krävs det satsningar också på dessa orter.

Tyvärr finns en del skönhetsfläckar. Ett exempel är svårigheten för breda långsamtgående fordon att ta sig genom samhället. Hoppas att det inte händer olyckor bara. Till sommaren kommer vi att kunna fika på torget om allt går vägen. För Jämjöborna och företagen i Jämjö är detta en efterlängta satsning.

Socialdemokraterna
Det har nu varit en smekvecka För Håkan Juholt som ny partiledare för Socialdemokraterna. Om Socialdemokraterna skulle vinna valet i september 2014 konstaterar jag att då får vi en negativ utveckling av Sverige. Juholt talar om 40-50-tals politik men idag lever vi i en annan värld. För att Sverige ska kunna utvecklas med bibehållen framtidstro krävs det att Sverige även efter 2014 leds av en Alliansregering.[Marker]

Slutligen
Sist men inte minst vill jag hälsa vår nya politiska sekreterare Josephine Lindström välkommen till Moderaterna i Karlskrona. Samtidigt riktar jag ett varmt tack till Pål Wetterling som varit vår politiske sekreterare i 10 år. Så välkommen Josephine! Och lycka till Pål!

Vår gruppledare Camilla Brunsberg har blivit invald i Moderaternas kommunala samrådskommitté. Grattis till Camilla.

Imorgon tisdag sammanträder kommunstyrelsen med ett antal intressanta ärenden på föredragningslistan. Allt ifrån nya lokaler till Komvux och enskilda medborgarförslag.

Carl-Göran Svensson
Kretsordförande
Karlskrona Moderatkrets

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar