Leta i den här bloggen

måndag 7 mars 2011

Måndagensbrev den 7 mars 2011

Två månader har redan passerat på det nya året och våren väntar vi på. Det verkar nästan som snön och kylan nu sakta börjar maka på sig. Alla som talat om att det ska bli klimatförändringar kanske får fundera på eller inse att det kanske inte blir så som de siade för några år sedan.
Alla hushåll som idag får höga elräkningar har säkert svårt att förstå denna extrakostnad. Tyvärr är det inte bara själva elpriset som höjs utan även momsen. Det man som elkonsument kan fråga sig är om det måste vara höjning av momsen också.
Det är ingen skillnad på om det är en alliansregering eller en röd regering som styr i landet. Jag har tidigare kritiserat socialdemokratiska regeringar för deras höjningar av elskatten. Kanske ska det inte utgå skatt på skatt? Det vill säga att man inte tar ut moms på skatten. Detta skulle sänka elkostnaderna en del för hushållen. Vi måste kunna garanterar hushållen och företagen energi till rimliga och konkurrenskraftiga villkor.

Årsmöte Ramdala Moderatförening
I söndags kväll hade Ramdala moderatförening årsmöte i Jämjö församlingshem tillsammans med Jämjö och Sturkö Moderatföreningar. Kvällen inleddes med årsmöte i respektive förening. Därefter bjöd Jämjömoderaterna på fika. Vårt kommunalråd Camilla Brunsberg var kvällens gäst. Hon talade om utvecklingen av Karlskrona, allt från företagsetableringar till inflyttning av nya medborgare. Det är viktigt att vi får nya medborgare till vår kommun som bidra till att utveckla kommunen.
Vid årsmötet nyvaldes Jenny Althini till styrelseledamot i Ramdala Moderatförening. Jag hälsar henne varmt välkommen till styrelsearbetet.

Vad händer i veckan
Imorgon tisdag har vi kommunstyrelsen med ett flertal ärende som berör Karlskronas utveckling. Torsdag är det sammanträde med Miljö- och byggnadsnämnden där ett antal detaljplaner och bygglov ska behandlas. Det blir två mycket intressanta dagar.

1 kommentar:

  1. Hej Carl-Göran!

    Jag är lite nyfiken vad du menar/tror i fråga om klimatförändringarna? Menar du att den prognos som många trott med ökade temperaturer inte stämmer? Jag är inte så väldigt insatt men det är ju något som man hört många prata om de senaste åren...
    mvh
    Johan Sjöberg

    SvaraRadera