Leta i den här bloggen

tisdag 23 november 2010

Måndagsbrev den 22 november

På torsdag ska vi debattera skattesatsen i kommunfullmäktige. Förslaget från kommunstyrelsen är oförändrad skatt på 21,19. Det är bra att vi inte höjer skatten utan behåller den på samma nivå även 2011. För oss moderater har vi som vallöfte att inte höja skatten under mandatperioden 2011-2014.
Det är viktigt för kommunens utveckling att inte göra detta. Vi har en positiv inflyttning till vår kommun. Där har skattesatsen stor betydelse för fortsatt utveckling och tillväxt.

Enligt de senaste prognoserna ökar folkmängden i vår kommun och vi har nu passerat tidigare rekord. Ju fler vi blir i vår kommun desto större blir skatteintäkterna och vi kan fortsätta att satsa på välfärd. Ser vi tillbaka de senaste 10 åren har i princip samtliga områden som var planerade att utvecklas för bostäder och näringslivet genomförts. I den nya översiktsplanen 2030 finns nya förslag till utveckling av vår kommun. Det är viktigt att planeringen ligger förre i tiden så vi inte har planeringsproblem när företag och människor flyttar till vår kommun

Jämjö centrum
Nu börjar det gå mot slutet av ombyggnaden av E 22 genom Jämjö samhälle. Det har blivit ett lyft för Jämjö, speciellt när man kommer under mörkrets timmar. Det är fantastiska lampor och jättefin belysning. Tyvärr har inte vägen de krav man kan ställa. Den är för smal för breda transporter. Jag är rädd för att det blir problem på vintern med all snö som kan ställa till bekymmer. En viktig sak att tänka på när man nu kör genom Jämjö är att det är 30 km hela dygnet utanför skolan och centrum.
Kommunen har nu påbörjat arbetet med ombyggnaden av Jämjö torg det kommer att bli en fin plats för Jämjöborna att träffas på. Där kommer många samtal att ske om hur Jämjö kan utvecklas i framtiden.

Till sist
Vilken tur att de rödgröna inte vann valet i september. Tänk er denna turbulens som pågått i det socialdemokratiska partiet de senaste veckorna. De kunde inte komma överens om budget. Ohly tog sin egen väg. Sedan var de bara två och nu är de var för sig. Socialdemokraterna har drabbats av ledarkris. Varje morgon man öppnar tidningen har de förslag på ny partiledare som senare under dagen meddelar att hon eller han inte ställer upp. Det kan inte vara lätt att vara aktiv i det partiet just nu.
Hur skulle Sveriges regering kunnat hantera budget och utveckling av vårt land med sådana stridigheter? Det var tur för Sverige att väljarna var så kloka och inte gav mandat till de rödgröna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar